Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Noiembrie 2019
Vizualizari: 695
Comentează add

Reorganizarea guvernului şi a ministerelor, pe agenda executivului

radiojurnal

Foto: Agerpres

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 noiembrie, ora 13:01) - Realizator: Reorganizarea guvernului şi a ministerelor, în urma reducerii acestora la 16, dar şi situaţia din minerit se află pe agenda primei şedinţe a noului executiv, care se află în desfăşurare, la această oră, la Palatul Victoria.

Redactorul RRA Petruţa Obrejan urmăreşte reuniunea executivului şi transmite acum în direct. Bună ziua, Petruţa, te ascultăm!

Reporter: Bună ziua! Prima şedinţă oficială a noului guvern a fost condusă de preşedintele Klaus Iohnnis, la invitaţia premierului Ludovic Orban. Acesta din urmă l-a informat pe şeful statului şi pe membrii cabinetului despre urgenţa soluţionării unor probleme, cum ar fi desemnarea comisarului european din partea României, dar şi o serie de măsuri la nivelul administraţiei publice centrale, fără a uita de situaţia minerilor de la Paroşeni şi Uricani.

Ludovic Orban, premier: Avem în discuţie proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de către Societatea Naţională de Închidere Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complex Energetic Hunedoara S.A., în perioada 2019-2024. După cum bine ştiţi, este un act normativ, care va trebui dezbătut şi adoptat pentru a rezolva situaţia care există la minele Paroşeni şi Uricani.

Reporter: Şeful executivului le-a cerut membrilor cabinetului să identifice problemele găsite în cadrul ministerelor, fie că vorbim de economie, transporturi, finanţe. De altfel, el i-a cerut lui Florin Cîţu, ministrul finanţelor, să pregătească şi rectificarea bugetară, spunând, totodată, că a primit semnale din teritoriu de la autorităţile locale, acesta spunând că le lipsesc banii pentru efectuarea plăţilor restante. Pe de altă parte, Ludovic Orban i-a cerut ministrului de externe, Bogdan Aurescu, să analizeze şi modul în care au fost numite unele persoane la consulate şi, dacă acestea nu au nicio legătură cu diplomaţia, să fie rechemate în ţară.

 


Etichete guvernreorganizareLudovic OrbanKlaus Iohnnis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live