Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

23 August 2019
Vizualizari: 360
Comentează add

O amplă remaniere guvernamentală a fost decisă la şedinţa de azi a Comitelui Executiv Naţional al PSD, reunit iniţial doar pentru a pregăti Congresul extraordinar de mâine.

Remaniere guvernamentală ”amplă” decisă de conducerea PSD

alina-bordeiasu

Președintele PSD Viorica Dăncilă. Foto: Agerpres

O amplă remaniere guvernamentală a fost decisă la şedinţa de azi a Comitelui Executiv Naţional al PSD, reunit iniţial doar pentru a pregăti Congresul extraordinar de mâine.

Social-democrații au stabilit o remaniere guvernamentală cu schimbări la cinci ministere.

Președintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, declara că pe viitor ar putea face și alte înlocuiri la ministerele unde lucrurile nu funcționează bine.

"Vreau în guvern persoane care să facă performanță", preciza Viorica Dăncilă. După ședința Comitetul executiv de astăzi, ea a prezentat noile propuneri, care vor fi înaintate președintelui Klaus Iohannis. 

Viorica Dăncilă: Pentru Ministerul Afacerilor Interne, Partidul Social Democrat l-a desemnat pe Mihai Fifor, pentru Ministerul Educației Naționale, Șerban Constantin Valeca, senator, vicepreședintele Senatului, cercetător, fost ministru pentru cercetare, pentru Ministerul Justiției, Dana Gârbovan, independent, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România; vicepremier pentru probleme economice: Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrie și servicii din Camera Deputaților; și vicepreședinte pentru parteneriate strategice, Ana Birchall.

O mare surpriză a fost înlocuirea Anei Birchal de la Ministerul Justiției.

Premierul a explicat că această modificare nu are legătură cu anumite aspecte din justiție, dar își dorește la acest minister un om cu experiență în sistem, independent politic.


Etichete remanierepsdguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live