Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mariana Vasilache, Radio Chişinău

19 Decembrie 2017
Vizualizari: 885
Comentează add

Printre posibilii miniştri se numără doi foşti premieri, dar şi un fost preşedinte al Curţii Constituţionale.

Remaniere de amploare în Executivul de la Chişinău

mariana-vasilache-radio-chisinau

Chişinău, capitala Republicii Moldova  foto: arhivă

Remaniere de amploare în Executivul de la Chişinău: 7 dintre cei 13 membri ai Guvernului vor fi înlocuiţi.

Printre posibilii miniştri se numără doi foşti premieri, dar şi un fost preşedinte al Curţii Constituţionale. Preşedintele Igor Dodon a declarat că nu este de acord cu noile candidaturi.

Liderul Partidului Democrat, aflat la guvernare, Vlad Plahotniuc, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul urmează să fie reprezentat de tehnocraţi pentru a avea o mai mare independenţă.

Astfel, fostul premier Iurie Leancă şi ex-ministru al afacerilor externe şi integrării europene, urmează să deţină funcţia de vicepremier responsabil pentru integrarea europeană.

Un alt fost prim-ministru, Chiril Gaburici, urmează să preia fotoliul Economiei , iar fostul preşedinte al Curţii Constituţionale,

Alexandru Tănase, ex-ministru al justiţiei, va prelua din nou acest minister. Şi vicepremierul pentru reintegrare, George Bălan, va fi schimbat, fotoliul său urmând să fie ocupat de o angajată a Ministerului de Interne, Cristina Lesnic.

Mandatul de ministru al afacerilor externe şi integrării europene va fi preluat de ambasadorul Republicii Moldova la Geneva, Tudor Ulianovschi. El a deţinut anterior şi funcţia de ministru adjunct de externe.

La scurt timp după remanierile anunţat de coaliţia de guvernare, Igor Dodon a declarat că nu va accepta aceste candidaturi, pentru că ar fi demonstrat anterior inconsecvenţă, lipsă de profesionalism şi oportunism.

În opinia lui, Executivul ar deveni şi mai politizat în urma acestor remanieri.

Refuzul lui Igor Dodon de a numi noi membri ai Guvernului va servi drept motiv de a-l suspenda din nou pe acesta din funcţia de preşedinte, la fel cum s-a întâmplat recent, în cazul numirii ministrului apărării.


Etichete remaniereChisinauministriVlad PlahotniucIgor Dodon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live