Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (* Meteo * Sport) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

12 Mai 2020
Vizualizari: 159
Comentează add

Constructorii auto francezi trebuie să readucă o parte mai mare din producție în țară dacă vor să beneficieze de sprijinul Guvernului.

Relocare a producției în Franța

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Arhivă/ Bogdan Predescu

Constructorii auto francezi trebuie să readucă o parte mai mare din producție în țară dacă vor să beneficieze de sprijinul Guvernului, a atras atenția ministrul economiei și al finanțelor.

Grupurile auto franceze au transferat prea mult din activitatea productivă în afara țării, consideră ministrul economiei, Bruno Le Maire, care are programată săptămâna aceasta o întâlnire cu conducerile întreprinderilor din industria de automobile.

Bruno Le Maire: Suntem gata să ajutăm, suntem gata să majorăm primele pentru conversia ecologică, să sprijinim îmbunătăţirea competitivităţii în fabricile din Franţa, suntem gata să participăm la filiera bateria electrică auto şi statul pune mulţi bani pe masă, pentru că investiţia în bateria electrică este un mare obiectiv tehnologic, strategic, pentru Europa. În schimb, constructorii de automobile trebuie să se angajeze că readuc în Franța fabricarea anumitor categorii de vehicule pentru a ne permite să avem o industrie auto mai puternică la ieșirea din criză. 

Pe lângă fabricile din țări europene, cele două mari grupuri franceze, Renault şi Peugeot, au locaţii de producţie în China, Rusia, America Latină și Africa.

Această criză sanitară a schimbat brusc viziunea ecologică în care mașina personală era făcută responsabilă de poluarea planetei.

Previziunile economice arată că vânzările de mașini vor crește spectaculos în perioada următoare, pentru că oamenii se simt protejați în automobil față de transportul în comun, unde sunt mult mai expuși la contaminarea cu coronavirus.


Etichete (ii)frantaauto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live