Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1116
Comentează add

Vizita pe care a făcut-o la Berlin premierul Dacian Cioloş arată importanţa şi atenţia pe care Bucureştiul le acordă Germaniei, spune MAE Lazăr Comănescu.

Relaţia României cu Germania "este una strategică"

radiojurnal

Ministrul de externe, Lazăr Comănescu. Foto: mae.ro.

Relaţia României cu Germania este una strategică, iar vizita pe care a făcut-o ieri, la Berlin, delegaţia română condusă de premierul Dacian Cioloş arată importanţa şi atenţia pe care le acordă Bucureştiul acestei ţări, afirmă ministrul de externe, Lazăr Comănescu, într-un interviu acordat RRA.

Şeful diplomaţiei a precizat că săptămâna viitoare va fi prezent din nou la Berlin.

"Este vorba de o vizită bilaterală la nivel de miniştri de externe. Preşedintele Camerei Deputaţilor va vizita şi domnia sa, în următoarele săptămâni, Germania. Este de departe partenerul nostru economic comercial cel mai important", a spus Lazăr Comănescu.

Ministrul de externe a subliniat importanţa Germaniei ca motor economic la nivel european, dar şi ca partener al României.

"Practic, peste 20% din comerţul exterior al României se derulează cu această ţară şi balanţa comercială româno-germană este destul de echilibrată şi şi structura comerţului reciproc. Peste 20.000 de firme cu capital german sunt active în România şi sunt peste 300.000 de locuri de muncă create cu firme cu capital german", a precizat Lazăr Comănescu.

Interviul integral, acordat de şeful diplomaţiei române Ruxandrei Săraru poate fi ascultat săptămâna viitoare, în emisiunea "Oameni care mişcă România". 


Etichete ministrul de externeLazăr Comănescupremierul dacian CioloşGermaniavizită la Berlincancelarul Angela MerkelSchengenrelaţii bilateraledezvoltare economicărelaţie strategică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live