Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

31 August 2010
Vizualizari: 1378
Comentează add

Publicaţia Der Spiegel notează că mulţi dintre romii repatriaţi consideră că în România nu se pot integra şi că singura lor opţiune e să se întoarcă în Franţa.

Reintegrarea romilor repatriaţi din Franţa, "o provocare"

ioana-dogaru

În urma unor ciocniri între romii din Franţa şi poliţia din Grenoble si Saint-Aignan, preşedintele Nicolas Sarkozy a luat decizia de a repatria romii.

Aproximativ 15.000 de romi trăiesc în prezent în Franţa, majoritatea provenind din Europa de Est, notează Der Speigel.

În urma unor ciocniri între romii din Franţa şi poliţia din Grenoble şi Saint-Aignan, preşedintele Nicolas Sarkozy a luat decizia de a repatria romii, decizie criticată de Papa, dar şi de comunitatea internaţională.

Pentru romii repatriaţi este o adevărată provocare să îşi găsească un loc de muncă în România, mai ales că majoritatea angajatorilor încearcă să îi evite, informează Spiegel Online Internaţional.

Romi au în general slujbe temporare sau sezoniere şi se mai ocupă cu tranzacţii cu resturi de metale şi cerşit, mai notează publicaţia.

Romii care trăiau în Franţa de cel puţin două luni au primit suma de 300 de euro înainte de repatriere.

 
De când criza financiară a lovit România, rata şomajului a crescut cu 7% în ţară.

O mare problemă legată de reintegrarea romilor o reprezintă locuinţele. Romii din Franţa trăiau în corturi, în tabere ilegale.

În România preţurile imobiliarelor, deşi afectate de criză, tot nu permit unei persoane fără un venit sigur şi substanţial să achiziţioneze o proprietate, mai scrie Der Spiegel.


Etichete Etnia romăromiFranţaNicolas Sarkozyrepatrierecrizăangajatorcorturi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live