Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ramona Alexandrescu

4 Martie 2010
Vizualizari: 1650
Comentează add

Poliţia rutieră declară că la fiecare două săptămâni va lua câte o regulă de circulaţie şi va verifica respectarea ei.

Regulile de circulaţie, verificate pe rând de poliţişti Regulile de circulaţie, verificate pe rând de poliţişti - Conține video

Poliţia rutieră a fost "foarte activă" începând cu venirea primăverii.

Poliţia rutieră afirmă că va desfăşura "acţiuni prestabilite" care vor viza cu precădere "depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic ce nu respectă o anumită regulă de circulaţie".

Poliţia declară că se angajează să informeze din timp oamenii ce regulă va verifica.

Pentru perioada 1- 14 martie, poliţia verifică purtarea centurilor de siguranţă.

Acţiunile poliţiei vor dura câte două săptămâni, dar modalitatea de acţiune "nu exclude sancţionarea altor abateri de la normele rutiere".

Campanii similare în Marea Britanie

Purtarea centurii este încurajată prin campanii media şi amenzi şi în Marea Britanie.

Corespondentul Radio România în Marea Britanie, Cristina Tiberian, spune că amenda pentru nefolosirea centurii de siguranţă este de 60 de lire sterline (270 RON), dar dacă se ajunge în faţa instanţei suma se poate ridica până la 500 de lire sterline.

Poliţia identifică persoanele care nu poartă centura prin monitorizarea traficului rutier cu ajutorul unor camere mobile sau fixe.

Ultima campanie a ministerului de transport britanic combină mesaje adaptate pentru TV, radio, cinema şi publicitate stradală împreună cu un simulator online cu ajutorul căruia se pot testa consecinţele neutilizării centurii de siguranţă în momentul unei coliziuni la diferite viteze.

Explicaţii: în simulatorul online aveţi posibilitatea de a alege tipul maşinii, numărul pasagerilor, poziţionarea lor în autoturism şi viteza la care rulează acesta. Totodată puteţi opta şi dacă pasagerii automobilului poartă sau nu centura de siguranţă. În funcţie de aceşti parametrii, simulatorul va prezenta efectele unei coliziuni.

Video: Clipul TV al campaniei, care a costat 2.6 milioane de lire sterline, se vrea a fi un videoclip şoc ce arată felul în care organele interne sunt distruse în momentul impactului atunci când persoana (care are şi nume, Richard) nu poartă centura de siguranţă.


Etichete Poliţia Rutierăcampaniecentura de siguranţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live