Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

29 Ianuarie 2013
Vizualizari: 3839
Comentează add

Ministrul transporturilor propune mutarea zonei de aşteptare a clienţilor, de la etajul terminalului Sosiri la parter, şi înfiinţarea unei zone de îmbarcare taxi la comandă.

Reguli noi pentru taxi la Aeroportul Otopeni Reguli noi pentru taxi la Aeroportul Otopeni  - Conține audio

alex-lancuzov

Ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, a prezentat marţi planul de reorganizare a activităţii de taximetrie din cadrul Aeroportului Internaţional Henry Coandă - Otopeni.

Măsurile vin ca urmare a numeroaselor reclamaţii de hărţuire a pasagerilor care sunt preluaţi de la Otopeni şi vizează relocarea zonelor de aşteptare clienţi, înfiinţarea unei parcări gratuite cu timp limitat pentru taxiurile "la comandă” dar şi un sistem informatic care va permite accesul taximetrelor la terminalul Sosiri doar cu un numărul unic de comandă.

Ministrul propune mutarea zonei de aşteptare a clienţilor, de la etajul terminalului Sosiri la parter, şi înfiinţarea unei zone de îmbarcare taxi la comandă, la etajul 1 al terminalului Sosiri, unde să aibă acces doar maşinile solicitate de clienţi.

Totodată, va fi înfiinţată o "zonă de grupare" pentru taxiurile la comandă, cu timp limitat, 15 minute, acces gratuit şi unde şoferii nu au posibilitatea părăsirii autoturismului.

Pentru taxiurile la comandă vor fi amplasate 2 zone de informaţii, pe fluxul de sosiri, cu panouri informative conţinând numere de telefon ale companiilor de taxi şi tarifele practicate de acestea, precum şi telefoane cu acces gratuit pentru efectuarea comenzilor.
 
Ministrul transporturilor a mai precizat că pe Aeroportul Otopeni îşi desfăşoară activitatea aproximativ 700 de taximetrişti autorizaţi iar după modificarea regulamentului permisul de acces în zona de aşteptare va fi anulat la cumularea a două abateri.

În prezent, taxiurile comandate de clienţi nu pot ajunge în apropierea terminalului de pasageri, aceştia fiind preluaţi într-o zonă cu trafic auto intens, unde oprirea este interzisă, iar majoritatea taximetriştilor încalcă frecvent regulile de circulaţie cu privire la interdicţia de oprire sau staţionare.

Audio: Ministrul transporturilor explică modalitate în care ar putea fi reorganizat Aeroportul Otopeni.


În plus, există taximetrişti neautorizaţi sau interpuşi ai acestora care hărţuiesc pasagerii, iar toate maşinile autorizate practică tariful maximal, de 3,5 lei pe kilometru, a spus Relu Fenechiu.


Etichete Ştiri BucureştiHenry CoandăOtopenitaxiutaximetrieaglomeraţieaeroport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live