Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

11 Iulie 2020
Vizualizari: 394
Comentează add

Toți vânzătorii autorizați de mașini, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula autoturismele pentru noii proprietari, direct, printr-un simplu document.

Reguli noi pentru înmatricularea autoturismelor

constanta-comanici

  Foto: Bogdan Predescu

Toți vânzătorii autorizați de mașini, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula autoturismele pentru noii proprietari, direct, printr-un simplu document.

Anunțul a fost făcut de ministrul de interne, Marcel Vela, care a explicat că formularul poate fi completat online, scutindu-l pe viitorul posesor al vehiculului să mai meargă la ghișeele de înmatriculare.

Marcel Vela: Inclusiv producătorii - Dacia Renault şi Ford - vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul. În același timp se pot face și alte operațiuni, direct de către proprietarul autovehiculului. Este vorba de radiere, obținerea autorizației provizorii de circulație, obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare și, nu în ultimul rând, extrem de important pentru producătorii autohtoni, pot să obțină o autorizație de circulație pentru probe.

Potrivit reporterului nostru Alex Buzică, autoritățile vor ca, în viitor, operațiunea efectivă a înmatriculării să fie realizată în proporție de 80-90% în format electronic.


Etichete (ii)reguliinmatriculareauto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live