Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Octombrie 2018
Vizualizari: 577
Comentează add

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, spune că protestul transportatorilor nu este o grevă, ci un boicot organizat pentru menţinerea unor monopoluri în piaţa de transport.

Regulamentul de Transport pe curse interjudeţene "nu va fi retras"

radiojurnal

 Ministrul transporturilor, Lucian Șova. Foto: Agerpres.

Ministrul Transporturilor a anunţat că nu retrage ordinul pentru Regulamentul de Transport regulat de pasageri pe curse interjudeţ.

El  în piaţa dspune că protestul transportatorilor nu este o grevă, ci un boicot organizat pentru menţinerea unor unor monopoluri în piaţa de transport regulat de pasageri inter-judeţean.

Lucian Şova s-a arătat dispus să discute pe acest subiect, dar şi-a apărat decizia cu privire la Ordinul care introduce noile reguli, la mijlocul anului viitor, argumentând că astfel se deschide piaţa de profil.

Transportatorii au renunţat la un protest după ce au fost chemaţi în parlament să îşi expună nemulţumirile.

Acţiunile concertate ale transportatorilor, precum un boicot al mai multor companii, pot intra sub incidenţa Legii Concurenţei, avertizează Consiliul Concurenţei.

Preşedintele acestuia, Bogdan Chiriţoiu, menţinerea criteriului privind vechimea pe traseu în cadrul licitaţiilor creează un avantaj operatorului de transport ce a mai activat deja pe acea rută şi, în acelaşi timp, închide, practic, piaţa pentru alte companii care oferă condiţii tehnice, de siguranţă şi de confort mai bune.


Etichete Augustin HagiutransportinterjudeţeanordinregulamentLucian Şova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live