Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Caraculacu

17 Februarie 2016
Vizualizari: 922
Comentează add

România se alatură eforturilor statelor UE pentru a reface sistemele de irigaţii, s spus la emisiunea "Probleme la zi" Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Refacerea sistemelor de irigaţii, din nou în atenţia autorităţilor

victor-caraculacu

Foto: wikipedia.org.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, a declarat în emisiunea "Probleme la zi" la Radio România Actualităţi că deciziile guvernamentale dublate de măsuri realizate cu sprijinul producătorilor pot avea efecte benefice asupra agriculturii.

"Componenta irigaţiilor, a fost prevăzută în programul naţional, acel miliard pentru refacerea infrastructurii principale, bani separaţi dar numai pentru sectorul de irigaţii, la care se adaugă încă 453 de milioane din fonduri europene pentru organizaţiile interprofesionale pe măsurile pe care noi le-am luat deja, cu partiţionarea energiei pentru apa utilizată în irigt. Mai departe, trebuie să ne gândim şi în ceea ce înseamnă perdele forestiere şi la renaturări şi la redarea terenurilor care sunt astăzi improprii pentru agricultură, măcar să putem crea acele perdele de protecţie", a spus Daniel Botănoiu.

Variaţiile climatice, creşterea temperaturilor şi absenţa precipitaţiilor îi îngrijorează pe agricultori.

Grigore Petre, fermier din judeţul Galaţi, afirmă că irigaţiile şi lucrările agrotehnice pot fi o soluţie doar pentru moment.

"Urmează un an de secetă după un alt an de secetă, va fi groaznic. Noi căutăm, agricultorii, să găsim soluţii, să păstrăm apa în sol cu lucrări minimale solului, să intrăm mai devreme, să folosim souri care au o perioadă mai scurtă de timp, dar asta ne ajută într-o măsură foarte mică", a spus Grigore Petre. 


Etichete Ministerul Agriculturiisecretarul de stat Daniel Botănoiurefacerea sistemului naţional de irigaţiiinfrastructurăsecetă"Probleme la zi" la Radio România Actualităţifermieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live