Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 10 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

13 Iunie 2014
Vizualizari: 1897
Comentează add

Potrivit unei dispoziții, personalul TESA, mai puțin angajații care lucrează în subteranul exploatărilor miniere viabile, va intra în șomaj tehnic timp de cinci zile pe lună.

Reduceri de activitate la Complexul Energetic Hunedoara

ilie-pintea

Miner la ieșirea din șut (foto: Ilie Pintea)

O parte din angajații Complexului Energetic Hunedoara își vor reduce activitatea până la sfârșitul anului, pentru ca administrația să se poată încadra în bugetul de venituri și cheltuieli.

Potrivit unei dispoziții emise de conducerea Complexului, personalul TESA, mai puțin angajații care lucrează în subteranul exploatărilor miniere viabile, va intra în șomaj tehnic timp de cinci zile pe lună, ceea ce va duce la diminuarea veniturilor acestora cu aproximativ 25 la sută.

În total, până în luna decembrie, activitatea redusă va însemna aproape 36 de zile de șomaj tehnic pentru fiecare salariat.

Decizia Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara vine la doar două zile după ce contractul colectiv de muncă al minerilor a expirat și i-a nemulțumit profund pe sindicaliști.

Deși nu sunt vizați direct de această măsură, liderii sindicatului Muntele au declarat că nu vor fi de acord cu șomajul tehnic și acuză lipsa de dialog cu administrația.

Este pentru prima dată când contractul colectiv nu a fost prelungit și nici nu a fost semnat un act adițional, iar sindicaliștii din minerit, care au deschis deja conflictul de muncă și au declanșat o grevă de avertisment săptămâna trecută, spun că sunt dispuși să protesteze din nou pentru a-și păstra locurile de muncă.


Etichete Ştiri Vestreducereactivitateşomaj tehnicangajaţi,mineritsindicaliştiComplex Energetic Hunedoarea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live