Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

17 Septembrie 2014
Vizualizari: 2774
Comentează add

Reducerea TVA la pâine a fost un proiect de succes, se arată în studiile prezentate astăzi de ministerul de finanţe şi de patronatul din domeniu.

"Reducerea TVA la pâine a fost un succes"

iulian-olescu

Foto: Arhivă

Reducerea TVA la pâine a fost un proiect de succes, arată studiile prezentate astăzi de ministerul de finanţe şi de patronatul din domeniu. 

Potrivit datelor, evaziunea fiscală a scăzut, iar producţia a crescut.

Guvernul a decis în urmă cu aproximativ un an să scadă TVA la produsele de panificaţie, de la 24 la 9%.

Autoritățile spun că la un an de la implementare, măsura reducerii TVA pentru pâine şi produsele de panificaţie şi-a demonstrat viabilitatea, având efecte pozitive şi în direcţia reducerii evaziunii fiscale şi a muncii la negru, dar şi în cea a reducerii preţului şi creşterii siguranţei alimentare.

"În ultimele luni, din fericire pentru acest sector, nu s-au mai înregistrat falimente sau intrări în insolvenţă. Mai mult decât atât, societăţi care în septembrie 2013 erau în insolvenţă, astăzi au reuşit să depăşească această perioadă grea.

"Numărul societăţilor comerciale care lucrează în acest sector, cele care lucrau la negru, s-a diminuat semnificativ", a spus ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Şi numărul salariaţilor a crescut, în domeniu fiind angajaţi în prezent jumătate din totalul salariaţilor din întreaga industrie alimentară, a mai precizat Daniel Constantin.

Urmează legumele, fructele şi carnea

Preşedintele patronatului ROMPAN, Aurel Popescu, a confirmat că şi din studiile realizate din patronatele din domeniu, s-au constatat efectele benefice ale măsurii de reducere a TVA la pâine.

Printre acestea: reducerea evaziunii fiscale de la 70% la 50% în sectorul de morărit şi panificaţie, creşterea producţiei fiscalizate cu 280 de mii de tone, dar şi îmbunătăţirea mediului de afaceri şi o concurenţă loială în piaţă.

Şi premierul Victor Ponta a spus astăzi ca reducerea TVA la pâine a fost o măsură bună.

El a adăugat că acelaşi lucru ar trebui aplicat şi pentru alte categorii de produse, cum ar fi legumele, fructele şi carnea. 


Etichete TVApâinepanificaţieROMPANpatronatevaziunea fiscalăproducţiereducererezultateDaniel ConstantinAurel PopescuagriculturăVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live