Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Sorina Man

21 Iunie 2016
Vizualizari: 875
Comentează add

Mii de oameni vin anual la complexul megalitic de la Stonehenge cu ocazia solstițiului de vară

Redescoperă lumea: Stonehenge Redescoperă lumea: Stonehenge - Conține audio

sorina-man

 

 Inclus în patrimoniul UNESCO din 1986, complexul megalitic de la Stonehenge este unul dintre cele mai populare locuri din lume.

 

Aproape un milion de oameni vin anual să vadă cu ohii lor mitologicele pietre sculpturale din ținutul Wiltshire. Cei mai mulți vizitatori sunt atrași de misterul care învăluie acești gardieni tăcuți ce datează din Neolitic , un mister căruia numeroase teorii au încercat să-i dea o dezlegare.

 

Spațiu sacru pentru ceremonii religioase, potrivit unora, un uriaș calendar astronomic, potrivit altora, Stonehenge a fiost considerat de-a lungul timpului și ca loc unde se petrec fenomene supranaturale. S-a spus chiar că uriașele blocuri de piatră ar avea proprietăți terapeutice.

 

Convinși de puterea energetică și magică a locului, mulți vin să asiste la ceremoniile pe care le fac druizii moderni pentru a marca o anumită etapă din ciclul solar.

 

Cel mai apreciat moment este acela al Solstițiului de vară. Mii de oameni vin de cu seară și își petrec noaptea sub cerul liber pentru a nu rata momentul magic al răsăritului de soare când razele pătrund prin ancadramentul de piatră și luminează întreg complexul.

 

Mai multe aplicații digitale pentru telefon și tabletă îi permit vizitatorului să completeze imaginea de pe teren cu informații detaliate și reconstrucții digitale. Una dintre aplicații se bazează pe o analiză acustică matematică a complexului și oferă o experiență sonoră destul de interesantă.

 

La 2 km distanță de celebrele pietre se află și un centru modern unde pot fi văzute aproape 300 de artefacte, filme și demonstrații precum și câteva căsuțe ce redau o imagine a vieții din Neolitic.

 

Vizita de la Stonehenge este un prilej excelent pentru a vedea și fermecătoarele sate din zonă, băile gregoriene sau uimitoarele desene sub forma unor cai albi ce se zăresc pe culmile dealurilor și care dateză (unele) de 250 de ani.

 

O altă idee este aceea de a merge la Glastonbury unde are loc un festival de muzică, chiar în zilele de după solstițiul de vară.

 

AUDIO


Etichete exclusiv radiosolstițiu de varăStonehengeUNESCO

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live