Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Redescoperă Europa cu noua listă Foursquare a Parlamentului

Parlamentul European a publicat pe site-ul său noua listă Foursquare cu 28 de obiective puțin cunoscute din Europa.

Euranet Plus.

Articol de Daniela Coman, corespondent RRA în Franța, 07 August 2014, 10:40

Parlamentul European ne invită şi vara aceasta să „Redescoperim Europa”, la modul vitual şi nu numai.

Cele 28 de comori ascunse ale Europei, propuse de fiecare ţară în parte, sunt disponibile, graţie unei aplicaţii gratuite, accesibilă de pe telefoanele inteligente.

Aplicaţia se numeşte Foursquare, iar lista cu numele şi fotografii ale obiectivelor poate fi găsită şi pe site-ul oficial al Parlamentului European.

Audio: Redescoperă Europa cu noua listă Foursquare a Parlamentului.

Despre cele 28 de comori din Uniunea Europeană aflate pe lista aceste veri puţini dintre noi au auzit, fie că este vorba despre un castel de nisip, un bunker sovietic secret, un sat-muzeu, fenomene geologice rare sau o cale ferată abandonată devenită un paradis verde – ne asigură un comunicat al Parlamentului European, care precizează că obiectivele postate satisfac toate gusturile.

"Tunelul iubirii" din România, pe noua listă "Descoperă Europa"

După ce anul trecut celebrea şosea Transfăgărăşan a reprezentat România pe lista comorilor turistice ale Uniunii Europene, acum vedeta este o cale ferată abandonată, care asigura, cândva, legătura între oraşele Oţelu-Roşu şi Caransebeş, din judeţul Caraş Severin.

Vegetaţia care s-a dezvoltat în jurul şinelor a transformat acest tronson într-un adevărat obiectiv romantic, internauţii denumindu-l simbolic“Tunelul iubirii”.

Alte obiective intersante sunt, de pildă: cele 1.700 de bicicletele albe, la care vizitatorii au acces gratuit, într-unul dintre cele mai mari parcuri naturale din Olanda; peisajele sălbatice unice pe care le oferă deşertul Tabernas din Spania; cetatea medievală Belogradchik din Bulgaria sau aşezarea urbană fortificată, datată din epoca preistorică a bronzului, de la Lubeniţe, din Croaţia.

Foursquare este o aplicaţie socială mobilă, care le permite tuturor utilizatorilor să rămână conectaţi cu prietenii şi să-şi împărtăşescă opinii, sfaturi, tot felul de lucruri intersante şi, adesea, inedite despre locurile unde locuiesc, călătoresc sau, pur şi simplu, se află la un moment dat.

Este pentru al doilea an consecutiv în care Parlamentul European propune această – să-i zicem distracţie estivală – cetăţenilor europeni.

Anul trecut, lista a fost vizualizată de peste 30 de mii de ori. Parlamentul a dat, pe platformă, 300 de sfaturi de vacanţă şi de atracţii turistice inedite în Europa, care au fost accesate de peste 120 de mii de ori şi apreciate.

În prezent, aproximativ 18.500 de ultilizatori urmăresc curent activitatea Parlamentului European datorită aplicaţiei Foursquare.