Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

20 Martie 2017
Vizualizari: 872
Comentează add

Procurorul Mirel Rădescu: Activitatea procurorilor DIICOT ar trebui să se concentreze pe partea de prevenire a fraudelor financiare.

Recuperearea prejudiciilor, "instrument eficient de combatere a corupţiei"

iulian-olescu

Foto: diicot.ro.

Activitatea procurorilor DIICOT ar trebui să se concentreze şi pe partea de prevenire a fraudelor financiare, dar pentru aceasta este nevoie de stabilitate legislativă, susţine procurorul Mirel Rădescu.

El a participat, astăzi, la Conferinţa Naţională Antifraudă şi Anticorupţie. 

Mirel Rădescu: "Prevenţia ar putea fi foarte uşor obţinută prin mai puţine modificări ale Codului Fiscal şi al Codului de Procedură Fiscală. Nu e suficient că se modifică Codul de Procedură Fiscală. La noi practica este că se mai adoptă un ordin a al ministrului finanţelor, un ordin al preşdintelui ANAF, o hotărâre de guvern prin care se modifică anumite norme, anumite regulamentate care, practic, îţi modifică dispoziţiile legii. Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală au intrat în vigoare de un an respectiv doi ani. Deja au suferit la modificări, nemaivorbind că nu se respectă termenele, nu poţi să-l modifici cu şase luni înainte de încheierea anului fiscal".

Recuperearea prejudiciilor, este, în opinia procurorului Mirel Rădescu, un instrument eficient de combatere a corupţiei.

El a explicat că pedepsele cu închisoarea nu sunt suficient de aspre, iar cei găsiţi vinovaţi preferă să fie încarceraţi pentru o scurtă perioadă, dar să rămână cu bunurile acumulate prin fraudă.


Etichete DIICOTdiicotprouroriprevenirefraude financiareconferinta nationala antifrauda si anticoruptiemirel radescurecuperarea prejudiciiloranafcod fiscal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live