Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

30 Octombrie 2016
Vizualizari: 912
Comentează add

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Ioan Aurel Pop, doreşte menţinerea taxei radio-tv.

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai doreşte menţinerea taxei radio-tv

cerasela-radulescu

Taxa radio-tv este o garanţie a independenţei editoriale a celor două instituţii publice şi de aceea ea trebuie să rămână în vigoare, susţine rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Ioan Aurel Pop.

Într-un interviu acordat colegei noastre, Cerasela Rădulescu, el şi-a exprimat speranţa că se vor găsi soluţii pentru ca taxa radio-tv să fie menţinută.

Ioan Aurel Pop: Din experienţa ţărilor unde democraţia e veche şi statornică şi este bine înrădăcinată am aflat că taxa aceasta există, publicul trebuie să fie informat corect şi omul care o face nu trebuie să se simtă dependent de un organism politic şi chiar nici de stat, pentru că statul uneori se pune în slujba organismelor politice.

Tot din experienţă ştim că, dacă cineva, o instituţie, dă banii şi nu este poporul care plăţeşte taxa respectivă benevol şi-o face chiar cu cârcoteli, dar o face de mulţi ani, atunci pot interveni primejdii. Şi, ca să evităm aceste primejdii şi ca să ne încadrăm şi în lege, eu cred că trebuie să revenim şi am speranţă că şi Curtea Constituţională, preşedintele, ar putea opri până nu e prea târziu acest lucru.

În Camera Deputaţilor a fost votată legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, printre care şi abonamentul radio-tv. Iniaţiatorul legii, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că radioul şi televiziunea publice vor avea cheltuielile acoperite integral de la bugetul de stat, dar aceasta nu înseamnă că cele două instituţii vor fi controlate politic, ci că vor avea un parcurs predictibil, cu asigurarea independenţei editoriale.


Etichete taxa radio-tvRectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-NapocaIoan Aurel Pop

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live