Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

28 Iulie 2019
Vizualizari: 1523
Comentează add

Americanul Nick Brown, de 17 ani, a reușit să atingă viteza de 117 kilometri la oră, doborând precedentul record mondial, de 114,7 kilometri la oră.

Record mondial de viteză cu longboard-ul, stabilit în Pasul Vâlcan

ilie-pintea

Foto: Ilie Pintea.

Drumul care urcă spre stațiunea Pasul Vâlcan din Valea Jiului este, oficial, cel mai rapid traseu de longboard din lume, după ce, în cadrul campionatului mondial de longboard care are loc aici, a fost stabilit un nou record de viteză.

Americanul Nick Brown, de 17 ani, a reușit să atingă viteza de 117 kilometri la oră, doborând precedentul record mondial, de 114,7 kilometri la oră.

Performanța sa a fost omologata de International Downhill Federation, iar acest record mondial înregistrat aici ofivializeaza faptul că traseul din Pasul Vâlcan e cel mai rapid de felul acesta, a declarat Mihai Ormenișan, unul dintre organizatorii competiție.


Campionatul mondial de longboard are loc de luni în Valea Jiului, unde au venit 130 de sportivi din peste 30 de țări.

Traseul a fost ales datorită pantei accentuate, care ajung la o înclinație de aproape 30 de grade, dar și datorită telegondolei, care facilitează accesul sportivilor la start.


Etichete pasul valcanvalea jiuluiromaniatraseulongboardcampionatrecord de vitezasuanick browndownhill federation

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live