Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Mai 2022
Vizualizari: 277
Comentează add

În cazul în care se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului.

Recomandările jandarmilor maramureșeni pentru a se evita atacurile urşilor

sergiu-stet

       Urs.          Foto: Arhivă.

Jandarmii de la cele cinci posturi montane din judeţul Maramureș acţionează zilnic în zona staţiunilor şi pe traseele turistice din zona de responsabilitate.
 
Pentru a se evita situaţiile nedorite, jandarmii montani transmit cetăţenilor şi iubitorilor de drumeţii montane, câteva reguli ce sunt menite să ajute în situaţia întâlnirii cu ursul sau cu alte animale sălbatice.
 
Ursul, foloseşte un teritoriu întins, existând astfel o probabilitate crescută de interacţiune a omului cu ursul iar pentru a se evita atacul ursului, se interzice cu desăvârşire hrănirea animalului sau apropierea de acesta, pentru fotografii sau din alte motive.
 
Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă şi dumneavoastră veţi face la fel. Faceţi-vă semnalată prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita.
 
În cazul în care se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului.
 
Să nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte şi să nu vă bazaţi că este suficientă distanţă până la urs, să vă îndepărtaţi de el.
 
Să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi, ursul fuge mult mai repede decât omul, prin fugă instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca.
 
Solicitaţi sprijin apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Etichete ursmaramureșjandarmimunte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live