Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Noiembrie 2019
Vizualizari: 716
Comentează add

Recomandările Consiliului Naţional al IMM-urilor pentru Guvernul României

radiojurnal

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Florin Jianu. Foto: https://www.facebook.com/florin.jianu.5

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România consideră că, pe lângă rezolvarea problemei deficitului de forţă de muncă, noul guvern al României ar trebui să pună în practică cinci măsuri imediate în domeniul digitalizării, debirocratizării, predictibilităţii şi uşurinţei de a face afaceri.

Preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor, Florin Jianu:


Florin Jianu: Sunt câteva soluții imediate, nu costă bugetul de stat, operaționalizarea Programului Tech Nation, de fapt contribuie la simplificare, la debirocratizare, contribuie la transformarea digitală a societății românești, la transformarea digitală a întreprinderilor mici și mijlocii, pentru că aici lucrurile stau foarte rău. Dezvoltarea mecanismului de stabilire a salariului minim pe economie trebuie să fie prioritatea zero, trebuie împreună cu guvernul și cu partenerii sociali să ne luăm angajamentul că anul viitor se trage linie pentru stabilirea unui astfel de mecanism, așa încât să existe predictibilitate pentru viitorii ani.


Realizator: În opinia lui Florin Jianu, alte măsuri care ar trebui să fie luate sunt readucerea în ţară a specialiştilor din diverse domenii, care se confruntă cu un exod al forţei de muncă şi lansarea unui program dedicat studenţilor, care să le ofere împrumuturi de 10.000 de euro pentru a începe o afacere.


Etichete RecomandăriConsiliulNaţional al IMM-urilorGuvernul RomânieiPreşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilorFlorin Jianu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live