Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 August 2022
Vizualizari: 259
Comentează add

Recomandări privind comerțul și consumul produselor alimentare, după ce au fost constatate mai multe nereguli de inspectorii sanitar-veterinari .

Recomandări privind comerțul și consumul produselor alimentare

florin-lepadatu

  Foto Catalin Radu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Autorităţile sanitar-veterinare le recomandă consumatorilor ca, mai ales în aceste zile caniculare, să verifice termenul de valabilitate al alimentelor şi condiţiile de păstrare.

Mai multe nereguli în această privinţă au fost constatate de inspectorii sanitar-veterinari din judeţul Gorj.

Aceştia au dat, în ultima perioadă, sancţiuni contravenţionale în valoare de zeci de mii de lei, fiind verificaţi transportatorii de animale şi produse alimentare.

Relatează corespondentul RRA, Răzvan Stoichiţoiu: ”Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au efectuat în ultima perioadă peste 100 de verificări în mai multe unități economice și au aplicat sancțiuni în valoare totală de peste 40.000 de lei.


Sorin Ștefănescu, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj: ”Au fost efectuate 114 controale, pe diverse domenii de activitate. Cea mai mare sancțiune este aplicată unui transportator, deoarece efectua un transport de animale fără a putea prezenta toate documentele necesare. Cel mai grav este faptul că acel vehicul nu fusese dezinfectat. Totodată, cu această ocazie și medicul veterinar care a eliberat documentele a fost sancționat.”

Având în vedere temperaturile ridicate, autoritățile vin cu o serie de recomandări, atât pentru consumatori, cât și pentru agenții economici.


Sorin Ștefănescu: ”Recomandările ar fi, în primul rând, pentru consumatori să verifice cu mare atenție termenul de valabilitate și condițiile în care sunt păstrate alimentele, dar recomandarea ar fi în principal pentru cei care fac acte de comerț cu produse de origine animală și non-animală, produse alimentare, și i-aș ruga, pentru că se anunță din nou vreme caniculară, să monitorizeze cu mare atenție aparatura de frig și să respecte întocmai condițiile de păstrare înscrise pe ambalajul produselor.”


Etichete piaţăpieţeanpcansvaalimente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live