Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 August 2021
Vizualizari: 242
Comentează add

Recomandări ale secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, privind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Recomandări ale secretarului de stat în MAI, Raed Arafat

radiojurnal

 Raed Arafat. Foto. gov.ro

Vaccinarea și purtarea măștii de protecție în spațiile închise sunt principalele recomandări ale secretarului de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat pentru reducerea riscului de infectare cu coronavirus.

Invitat în rubrica "Apel matinal" la Radio România Actualități, el a explicat că riscul de înmulțire a cazurilor zilnice este real, însă există metodă prin care fiecare dintre noi poate contribui la limitarea răspândirii virusului.


Raed Arafat: Noi insistăm că cei care vin din zonele roșii, galbene, totuși, trebuie să vină cu testele sau să vină și să declare clar de unde vin, în situaţia zonelor roşii, ca să poată să fie în carantină pe perioadă minimă de 10 zile dacă în a 8-a zi fac un test, care este totuşi un mecanism de protecţie pentru populația din ţară şi pentru a limita răspândirea virusului adus, bineînțeles, după deplasări afară și revenire în țară. Încă putem să ne protejăm, toate studiile arată că dacă ne vaccinăm atunci şansa de a face forma gravă, şansa de a trebui să intri în spital chiar dacă te infectezi cu varianta Delta este mult, mult, mult mai mică, dar şi şansa să te infectezi este mult, mult, mult mai mică. Arma asta este vaccinul şi, bineînţeles, respectarea măsurilor de sănătate publică, şi aici măsura de bază rămâne mască în spaţiile închise.


Realizator: Secretarul de stat Raed Arafat a subliniat că nu sunt luate în calcul noi restricții, dar a amintit că dacă se va atinge pragul de 2 cazuri la mia de locuitori, se va reveni la regulile de până la 1 august, iar dacă se trece de 3 la mie, ne întoarcem la situația de dinainte de 1 iunie.


Etichete RaedArafatrestricţii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live