Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Octombrie 2020
Vizualizari: 710
Comentează add

Recomandări ale comisarului european pentru energie

radiojurnal

  Foto: radioiasi.ro

Comisarul european pentru energie, Kadri Simson, le recomandă autorităților de la București să considere politicile energetice comunitare drept instrumente de sprijin și finanțare și nu piedici în dezvoltarea economică.
 
Într-o dezbatere organizată de Centrul Român al Energiei, ea a recomandat țării noastre să se concentreze pe dezvoltarea capacităților eoliene, dar și pe tranziția energetică de la cărbune la resurse regenerabile. În aceeași dezbatere, ministrul român al energiei, Virgil Popescu, a solicitat sprijinul comisarului pentru finanțarea proiectelor românești pe gaze naturale, ca soluție în această tranziție.
 
Virgil Popescu: Noi susţinem ambițiile Pactului verde european și vom face tot ce ne stă în putință să ne atingem țintele, dar trebuie să luați în considerare faptul că 35% din energia din România vine din utilizarea cărbunelui, astfel că nu putem elimina pur și simplu cărbunele. Pentru noi este o soluție viabilă utilizarea gazului ca resursă de tranziție şi pentru asta avem nevoie de linii de finanțare pentru gaz prin cât mai multe instrumente financiare europene. De aceea, doamnă comisar, vă rog să sprijiniți finanțarea proiectelor pe gaze în toate țările care depind de cărbune în mixul energetic propriu.
 
(PH)

Etichete comisarul european pentru energierecomandaritranzitiecarbuneregenerabile(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live