Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 August 2022
Vizualizari: 241
Comentează add

Nu există probe relevante ale existenței teroriștilor în decembrie 1989 arată rechizitoriul din dosarul Revoluției.

Rechizitoriul din dosarul Revoluției, publicat de Parchetul General

radiojurnal

  Utima Manifestatie Comunista organizata de regimul Ceausist si prima zi a Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Foto: Agerpres.

Nu există probe relevante ale existenței teroriștilor în decembrie 1989 arată rechizitoriul din dosarul Revoluției, publicat astăzi de Parchetul General pe pagina sa de internet.
 
Potrivit documentului, mulți dintre cei audiați, militari și civili, au relatat că din 22 până pe 30 decembrie 1989 au luptat sub o formă sau alta cu teroriștii, însă realitatea este că nu există probe relevante ale existenței lor.
 
La începutul lunii, procurorul general al României, Gabriela Scutea, a anunțat retrimiterea la Instanța Supremă a dosarului Revoluției, în care fostul președinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu și generalul Iosif Rus, fost șef al Aviației Militare, sunt acuzaţi de săvârșirea unor infracțiuni contra umanității.
 
Inițial, dosarul a fost trimis la Instanța Supremă în aprilie 2019, însă judecătorii l-au restituit la Parchetul Militar pentru remedierea mai multor probleme din rechizitoriu.

Etichete dosarul RevoluțieiParchetul General

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live