Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Iulie 2016
Vizualizari: 1562
Comentează add

Statele Unite şi-au exprimat sprijinul pentru Recep Tayyip Erdoğan, atât prin preşedintele Barrack Obama cât şi prin secretarul de stat John Kerry.

Reacţii internaţionale la tentativa de lovitură de stat din Turcia

radiojurnal

Tentaiva militara de lovitura de stat in Turcia. Foto: Twitter.com.

Tentativa de lovitură de stat din Turcia a generat şi o serie de reacţii internaţionale. Statele Unite şi-au exprimat sprijinul pentru Recep Tayyip Erdoğan, atât prin preşedintele Barrack Obama cât şi prin secretarul de stat John Kerry.

Mai multe informații despre evenimentele din Turcia găsiți pe pagina noastră specială.

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini a făcut un apel la calm, iar Rusia şi-a exprimat îngrijorarea pentru situaţia din Turcia.

Şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, solicită păstrarea calmului şi îndeamnă la reţinere. Potrivit corespondentei noastre, Cerasela Rădulescu, Jens Stoltenberg a făcut această declaraţie la un post de radio turcesc, în care a solicitat, în acelaşi timp, să fie respectate instituţiile democratice şi Constituţia Turciei.

Urmariti aici filmul evenimentelor din timpul tentativei de lovitura de stat militare din Turcia.

Stoltenberg a mai spus că a vorbit la telefon cu ministrul turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, şi că urmăreşte cu îngrijoare evenimentele din Turcia. Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice a amintit, totodată, că Turcia este un aliat important al NATO.


Etichete Reacţii internaţionaletentativa de lovitură de stat in Turciaistanbulankarauesua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live