Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE R.R.A. Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

27 Septembrie 2019
Vizualizari: 991
Comentează add

Eugen Teodorovici, salută decizia Agenţiei FTSE Russel, care a promovat Bursa de Valori Bucureşti la statutul de piaţă emergentă secundară.

Reacția min. de Finanțe la promovarea BVB în rândul pieţelor emergente

constanta-comanici

Foto bvb.ro

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, salută decizia Agenţiei FTSE Russel, care a promovat Bursa de Valori Bucureşti de la statutul de piaţă de frontieră, la cel de piaţă emergentă secundară.

El consideră că această hotărâre reflectă încrederea de care se bucură economia românească în rândul investitorilor şi paşii extraordinari făcuţi de autorităţi pentru creşterea atractivităţii pieţei bursiere de la Bucureşti.

Prin acest calificativ ţara noastră are, acum, acces la  fonduri de investiţii de 30 de ori mai mari în comparaţie cu perioada anterioară.

Analiştii economici spun că promovarea la statutul de piaţă emergentă înseamnă o recunoaştere de către investitori a progresului făcut de piaţa de capital din România în ultimii ani.

De altfel ei cataloghează acest eveniment drept ştirea anului, iar piaţa va beneficia de un imbold de notorietate împreună cu o creştere a valorii de tranzacţionare, determinată de reajustarea portofoliilor investitorilor instituţionali străini.

Astăzi, la Bursa de Valori pe piaţa principală sunt listate peste 80 de companii, iar pe AeRO, sistemul alternativ de tranzacţionare, aproape 290.

Pe piaţa principală, anul trecut, au fost peste 533 de mii de tranzacţii, în valoare de 11,4 miliarde de lei. Iar capitalizarea se ridică la aproape 143 de miliarde de lei.


Etichete bvbagentia ftse russeleugen teodoroviciministerul finantelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live