Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Pușa Roth

22 Decembrie 2009
Vizualizari: 2411
Comentează add

Libertate pentru care însă, prea mulţi au plătit cu sânge.

"Raţia de Libertate"

pusa-roth

Cei mai mulţi ne-am luat „raţia de libertate”, mulţi dintre noi au plătit libertatea cu sânge, mulţi stau şi acum şi se întreabă, ce resort intim a declanşat acea revărsare de forţă, ce a spulberat atotputernicul regim comunist? Este dreptul fiecăruia, dar şi obligaţia faţă de istoria încă nescrisă a acestui eveniment– ce a schimbat soarta unui popor, ce visa la libertate –, să participe la aflarea adevărului, dar şi la completarea paginilor încă albe ale acestui eveniment istoric.

Au trecut 20 ani, iar copiii născuţi în acel decembrie de flăcări şi sânge pot merge liberi prin Europa, împlinind astfel visul generaţiilor dispărute, fără să înţeleagă sensul profund al revoltei populare din decembrie ’89. Mărturia fiecăruia este un act asumat în faţa istoriei, după 20 ani de la Revoluţia Română.

Tema emisiunii din această seară este în strictă legătură cu evenimentele petrecute în România acum 20 de ani: Revoluţia Română. Pentru a găsi noi răspunsuri Pusa Roth a invitat astă seara de la ora 21,05 la dezbatere reprezentanţi ai instituţiilor statului dar şi revoluţionari care au fost pe baricade în decembrie 1989. Raymond Luca (senator, preşedintele Comisiei Parlamentare a revoluţionarilor din decembrie 89),  Adrian Viorel Nicolaescu (secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor din cadrul SSPR.),  Ion Iofciu (preşedintele Asociaţiei „Baricada1989),  Nora Miscovschi (preşedintele pe Bucureşti al Asociaţiei de Luptători în Revoluţie din decembrie 1989),  George Mihalache (preşedintele Asociaţiei „Telecom – decembrie ´89),  Teodor Holban (fost preşedinte al Asociaţiei Club 22 TV), Muşa Marian (preşedintele Ligii „Alianţa Poporului) si Ilie Mihai (fost director tehnic al Societăţii Române de Radiodifuziune).

Audio:


Etichete revolutia romanasemnaturi celebre

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live