Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

11 Aprilie 2017
Vizualizari: 531
Comentează add

Rata de vaccinare în ţara noastră este scăzută, iar creşterea acesteia este o urgenţă de sănătate publică - atrag atenţia specialiştii.

Rata de vaccinare în ţara noastră, "scăzută"

marilena-francu

Foto: Arhivă.

Rata de vaccinare în ţara noastră este scăzută, iar creşterea acesteia este o urgenţă de sănătate publică - atrag atenţia specialiştii.

În urma celui mai recent eveniment organizat de Societatea Română de Microbiologie a rezultat că rata de vaccinare pentru unele dintre bolile care pot fi prevenite prin imunizare  este sub 80%, aceasta, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă un procent de 95%.

Potrivit unui comunicat de presă, epidemia de rujeolă izbucnită în ţara noastră anul trecut este tocmai o consecinţă a scăderii succesive a ratei vaccinării antirujeolice.

Specialiştii au şi o serie de recomandări pentru acoperirea vaccinală a populaţiei, între acestea modificări legislative, aprovizionarea fără sincope cu toate tipurile de vaccinuri, sancţionarea celor care se fac vinovaţi de întârzieri de livrare nejustificate, dar şid erularea de campanii de informare permanentă.


Etichete Rata de vaccinareromaniamedicioms

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live