Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Iunie 2015
Vizualizari: 1170
Comentează add

Specialiştii au atras atenţia, astăzi, în cadrul campaniei Radio România, că rata de vaccinare este în scădere la nivel naţional, iar 1 din 5 copii nu este imunizat corespunzător.

Rata de vaccinare, "în scădere la nivel naţional" Rata de vaccinare, "în scădere la nivel naţional" - Conține audio

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Lipsa cunoştinţelor îi face pe mulţi părinţi să refuze vaccinarea copiilor lor.

Specialiştii au atras atenţia, astăzi, în cadrul campaniei Radio România, că rata de vaccinare este în scădere la nivel naţional, iar 1 din 5 copii nu este imunizat corespunzător.

Preşedinta Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, Rodica Tănăsescu, a vorbit despre riscurile pe care le reprezintă cei care nu se vaccinează.

"Un copil nevaccinat reprezintă un risc nu numai pentru el, ci şi pentru comunitatea din care face parte, pentru că sunt membri ai comunităţii mai în vârstă care nu au făcut respectivele vaccinuri la vremea aceea, şi, pe de altă parte, copii care au făcut vaccinuri, dar care au o capacitate de producere a anticorpilor mai scăzută, şi atunci aceste persoane sunt la risc din cauză că unii dintre noi se consideră mai presus de ştiinţă şi hotărăsc să nu-ţi vaccineze copiii. Este iresponsabil să avem generaţii pe care să le supunem la riscurile de acum 100 de ani", a spus Rodica Tănăsescu.

De ce este atât de importantă vaccinarea puteti afla şi în continuare la Radio România, care desfăşoară, până astăzi inclusiv, campania naţională de informare "Vaccin pentru viaţă".

Subiectul vaccinării a fost și tema centrală a emisiunii "Probleme la Zi", la Radio România Actualităţi.

Audio: Probleme la zi.

Invitaţi: dr. Victor Olsavszky – şeful Biroului din România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Marilena Frâncu – redactor RRA pe probleme de sănătate în studio şi, prin telefon, conf. dr. Alexandru Rafila – vicepreşedintele Comitetului Naţional de Vaccinologie, asistent medical Silvia Spiridon – asistentă la Şcoala Gimnazială "Ion Heliade Rădulescu" din Bucureşti, Vasile Barbu – preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor. Material înregistrat realizat de Adriana Turea.

Realizator Victor Caraculacu

Producător executiv Daniel Neguţ.


Etichete Vaccin pentru viaţăvaccinarea salvează viețiprograme naţionale de imunizaremedicicopiiparintiRadio Romaniacampanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live