Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Iulie 2017
Vizualizari: 829
Comentează add

Rata de promovare, înainte de soluţionarea contestaţiilor, a depăşit 71%. Există însă licee la care nici un elev nu a luat bacalaureatul.

Rata de promovare a bacalaureatului a crescut

radiojurnal

 

Numărul absolvenţilor de liceu care au luat bacalaureatul a crescut cu 5 procente faţă de anul trecut, arată rezultatele primei sesiuni a examenului, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Rata de promovare este de 71,4%. Judeţele cu cele mai bune rezultate sunt Sibiu, Bacău, Iaşi şi Cluj, iar la polul opus se află Ilfov şi Giurgiu. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a spus că nu subiectele i-au ajutat pe elevi, ci faptul cã s-au pregãtit mai bine.  

"Faţă de anul trecut procentul este mai mare, însă constatăm ceea ce din păcate s-a întâmplat odată cu modificarea legii educaţiei naţionale, când introducerea unui singur stil de bacalaureat a dus pe zona liceelor tehnologice un grad de promovabilitate din ce în ce mai mic, iar pe zona liceelor teoretice o creştere a gradului de promovabilitate. Sunt încă licee care au zero elevi care şi-au luat examenul de bacalaureat. Pe zona aceasta va trebui sã ne concentră", a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Popo.

Rezultatele finale vor fi afişate la 10 iulie, pe platforma virtuală bacalaureat.edu.ro. 


Etichete bacalaureatrata de promovareexamenbacbacalaureat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live