Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

26 Mai 2019
Vizualizari: 215
Comentează add

România este una dintre cele 21 de țări ale Uniunii Europene unde alegerile se desfășoară astăzi. În Slovacia, Letonia, Malta și Cehia scrutinul a avut loc ieri.

Rata de participare la vot în Europa este mai mare decât în 2014

luminita-apostol

România este una dintre cele 21 de țări ale Uniunii Europene unde alegerile se desfășoară astăzi. În Slovacia, Letonia, Malta și Cehia scrutinul a avut loc ieri, dar toate rezultatele vor fi cunoscute în această seară.

Majoritatea țărilor Uniunii au organizat astăzi procesul de votare pentru alegerea noului Parlament European, iar datele publicate de Europe Elects arată o rată mai mare a participării la vot decât în 2014 în majoritatea țărilor europene până la ora 13:00, ora României.

Cea mai mare rată a participării la vot s-a înregistrat până la acea oră în Estonia, peste 29%, urmată de Danemarca, aproape 25%, și România, aproape 20%.

În continuare o participare la vot însemnată s-a înregistrat până la ora prânzului și în Franța, peste 19%, și în Cipru, 19%. În Ungaria până la ora locală 13:00 votaseră puţin peste 17% dintre alegători.

O creștere cu două procente față de precedentul scrutin european s-a înregistrat până în jurul prânzului în Croația, în timp ce în Bulgaria la aceeași oră s-a înregistrat o prezență de numai 6,88%, față de 7,62 de procente în 2014.

Rezultatele oficiale ale scrutinului în întreaga Uniune sunt așteptate în jurul orei 23:00, ora României. Preşedinţii Consiliului European, Donald Tusk, și Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au anunțat pe Twitter că au votat, președintele Juncker subliniind că astăzi fiecare vot contează.

 

Etichete voteuroparlamentare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live