Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

23 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1140
Comentează add

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat ca acuzatiile ca Romania nu ar utiliza fondurile UE pentru incluziunea romilor nu sunt justificate.

Rata de absorbţie a fondurilor POSDRU "a crescut de 4,5 ori"

carmen-gavrila

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici. Foto: maeur.ro.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a declarat ca acuzatiile ca Romania nu ar utiliza fondurile UE pentru incluziunea romilor nu sunt justificate.  

Ministrul a argumentat ca, potrivit statisticilor, beneficiarii finali de etnie roma ai Programului de Dezvoltare a Resurselor Umane reprezintă aproximativ 20% din totalul persoanelor din această comunitate înregistrată în ţara noastră.

Eugen Teodorovici precizeaza ca Guvernul a luat toate măsurile pentru a accelera semnificativ absorbţia fondurilor structurale şi de coeziune, iar rezultatele s-au văzut la nivelul tuturor programelor, inclusiv în cazul POSDRU.

In cazul POSDRU rata de absorbţie a crescut de 4,5 ori, de la 6,34% în mai 2012 la  aproximativ 29% la sfârşitul lunii decembrie 2013.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a reactionat astfel la afirmaţiile ministrului suedez pentru Integrare, Erik Ullenhag, privind folosirea de către România a fondurilor UE pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor


Etichete Eugen TeodoroviciMinistrul Fondurilor EuropeneromiPOSDRUErik Ullenhag

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live