Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

29 Decembrie 2018
Vizualizari: 4335
Comentează add

Cei aproape 1.600 de angajaţi de la minele Lupeni şi Lonea, din Valea Jiului îşi vor continua activitatea şi după 31 decembrie 2018.

Răsturnare de situație: minele Lupeni şi Lonea își continuă activitatea

ilie-pintea

Mineri. Foto: Ilie Pintea.

Cei aproape 1.600 de angajaţi de la minele Lupeni şi Lonea, din Valea Jiului, îşi vor continua activitatea şi după 31 decembrie 2018. Aceasta deoarece cele două abataje nu se vor mai închide. Un studiu făcut recent de specialişti polonezi araă că abandonarea celor două mine ar reprezenta un pericol.

Rezervele deschise de huilă de la minele Lupeni şi Lonea trebuie exploatate, pentru punerea în siguranţă a galeriilor, aşa că cele două mine nu îşi încetează activitatea la 31 decembrie, aşa cum era prevăzut. Preşedintele Sindicatului "Muntele", Darius Câmpean, explică modul în care s-a ajuns la această soluţie de ultim moment.

Darius Câmpean: Institutul polonez - care a fost desemnat de către Comisia Europeană să realizeze acel studiu, care să arate modul în care trăiesc închise cele două mine - a elaborat un material preliminar care la partea de concluzii arată clar că activitatea cu producţie la Lupeni şi la Lonea trebuie să continue, până la epuizare, aşa cum spune legislaţia, din motive de securitate, în primul rând.

Datele preliminare ale acestui studiu au fost înaintate Consiliului Concurenţei, pentru renotificarea Comisiei Europene, cu privire la menţinerea în exploatare a celor două mine, specialiştii urmând să determine cantitatea de cărbune care trebuie adus la suprafaţă şi durata de prelungire a activităţii. Închiderea, fără exploatarea rezervelor deschise de huilă, ar genera probleme grave în subteran, chiar şi după încetarea activităţii în abataje - spun specialiştii.


Etichete mineritminele Lupeni şi Lonea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live