Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

19 August 2020
Vizualizari: 321
Comentează add

Săptămâna trecută, numărul de noi cazuri, dar şi al deceselor asociate infectării cu noul coronavirus a fost ceva mai mic decât în săptămâna precedentă.

Raportul săptămânal al Institutului Naţional de Sănătate Publică

O treime din cazurile noi de infectare cu noul coronavirus s-au înregistrat, săptămâna trecută, în patru județe: Prahova, Argeș, Bihor și Timiș - arată raportul săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică.

Săptămâna trecută, numărul de noi cazuri, dar şi al deceselor asociate infectării cu noul coronavirus a fost ceva mai mic decât în săptămâna precedentă.

În 11 judeţe şi municipiul Bucureşti s-a înregistrat o rată de incidenţă cumulată de peste 100 la suta de mii de locuitori. Doar în 15 judeţe s-a înregistrat, însă, un trend ascendent al infectărilor - Alba, Bihor, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Satu Mare, Sibiu, Vaslui şi Vrancea.

În Capitală şi în alte 16 judeţe trendul a fost stabil, iar în 10 a fost descendent. Din totalul cazurilor înresgistrate în România săptămâna trecută, unul din 17 a fost la personalul medical.

În ce priveşte decesele asociate infectării cu noul coronavirus, aproape 95% din persoane aveau cel puţin o comorbiditate asociată, cei mai mulţi afecţiuni cardiovasculare şi diabet.

Aproape 80% din cei decedaţi aveau vârsta peste 60 de ani.

(PH)


Etichete (ph)raportsaptamanalcoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live