Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Ianuarie 2016
Vizualizari: 999
Comentează add

Raportul pentru România din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare arată că ţara noastră a obţinut progrese în domeniul judiciar, spune ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

Raportul MCV pentru România arată că ţara noastră a obţinut progrese

radiojurnal

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună. Foto: facebook.com/ministeruljustitieiromania.

Raportul pentru România din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare arată că ţara noastră a obţinut progrese în domeniul judiciar, consideră ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

Aceasta susţine că evaluarea, în general pozitivă, a Comisiei Europene îi permite Bucureştiului să aibă aşteptări legate de eliminarea, în viitorul apropiat, a MCV-ului instituit pentru România în 2007.

"Există premise destul de clare ca într-un orizont de timp apropiat acest mecanism să nu mai fie necesar, să se poată constata de către Comisia Europeană, de către autorităţile române, de către societate în general şi de către Comisie, că Mecanismul de Cooperare şi Verificare nu mai este necesar", a spus Raluca Prună.

Guvernul României consideră că ţara noastră ar trebui să primească de la Comisia Europeană un termen la care se va încheia Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei, dat fiind că acesta este al treilea an consecutiv în care raportul MCV este pozitiv.

Şi preşedintele Klaus Iohannis apreciază că România se află pe o direcţie ascendentă în îndeplinirea obiectivelor din cadrul MCV, angajamentul ţării noastre pentru consolidarea statului de drept şi independenţa justiţiei fiind unul ireversibil. 


Etichete Ministrul JustiţieiRaluca PrunăRaportul MCVMecanismului de Cooperare şi VerificareComisia Europeanăreformă în justiţieanticorupţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live