Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

16 Februarie 2021
Vizualizari: 324
Comentează add

Conducerea legislativului a decis ca rapoartele de activitate pe anul 2019 în cazul radioului și televiziunii publice să fie trimise către Comisiile de Cultură.l

Raportul de activitate al SRR pe 2019 va fi supus la vot luna aceasta

alina-bordeiasu

 Foto: cdep.ro

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis constituirea unei Comisii de Statut care să analizeze cele trei proiecte de lege propuse de USR PLUS, PSD și de PNL privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că în funcție de rapiditatea cu care va fi elaborat raportul se va da un vot în plenul reunit miercuri, 17 februarie, sau săptămâna viitoare.

Tot astăzi s-au luat decizii cu privire la rapoartele de activitate ale Radioului și Televiziunii publice.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că cele trei proiecte care elimină pensiile speciale pentru parlamentari vor fi trimise la Comisia de Statut, care va elabora un raport. Documentele întocmite de PNL, PSD și USR PLUS au un conținut similar, spunea Ludovic Orban și în comisie se va aproba unul dintre ele.

"Birourile parmanente reunite au decis să trimită către Comisia de Statut, comisie care urmează să se constituie la primul punct al ordinii de zi a plenului de miercuri, trei proiecte de lege privind desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Am recomandat un termen foarte scurt pentru raport, un termen de maximum o săptămână, dacă va fi posibil vom introduce pe ordinea de zi a plenului de mâine", a declarat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, spunea că dacă exista voinţă politică din partea coaliţiei subiectul pensiilor speciale pentru parlamentari putea fi tranșat. El a acuzat PNL şi USR PLUS de tergiversare pe acest subiect.

"Nu s-au înţeles în coaliţie, ar trebui ca fiecare partid să depună o astfel de iniţiativă, însă eu am spus, dacă tot avem trei partide cu același tip de inițiativă, astăzi la ora 15 să ne întâlnim, să constituim Comisia de Statut și să votăm eliminarea pensiilor speciale. Cei de la PNL, USR PLUS, UDMR s-au abținut, au votat împotriva acestei propuneri, urmând ca acest plen să aibă loc eventual mâine după plenul de la Camera Deputaților. Părerea mea este că este o tergiversare. Iată, fiind la putere, probabil că presiunea parlamentarilor pe care îi au în Cameră și Senat a funcționat, nu mai doresc eliminarea pensiilor speciale", sus'ine Alfred Simonis.

Conducerea legislativului a mai decis ca rapoartele de activitate pe anul 2019 în cazul radioului și televiziunii publice să fie trimise către Comisiile de Cultură, iar votul în plenul reunit să se dea până pe 1 martie.

De asemenea, mai spunea Ludovic Orban, comisiile juridice trebuie să prezinte în două săptămâni un raport cu privire la procedura de revocare a Avocatului Poporului.


Etichete Ludovic OrbanSRRTVRAlfred Simonis,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live