Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

19 Octombrie 2020
Vizualizari: 215
Comentează add

Din raport reiese, printre altele, că fostul manager al spitalului nu a organizat în respectiva perioadă concursuri pentru toate posturile de şef de secţie.

Raport al Corpului de Control al Guvernului despre Spitalul Universitar

petruta-obrejan

Foto: Arhivă.

Corpul de Control al premierului a încheiat, astăzi, verificările la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti pentru perioada 1 iulie 2017 - prezent.

Din raport reiese, printre altele, că fostul manager al spitalului nu a organizat în respectiva perioadă concursuri pentru toate posturile de şef de secţie.

De asemenea, au fost constatate stări de incompabilitate şi conflicte de interese pentru mai multe persoane din conducerea unităţii, în special legată de deţinerea unei funcţii de conducere şi prestarea unor activităţi în cadrul unei clinici private.

Elaborarea bugetului de venituri şi cheltuieli s-a făcut fără fundamentarea necesarului de fonduri, în baza propunerilor conducătorilor de secţii şi compartimente ale spitalului de către directorul fianciar contabil.

Nu au fost respectate nici prevederile legale cu privire la atribuirea, încheierea şi derularea de contracte de achiziţii, mai precis că serviciul "Achiziţii" nu a depus PSA pe notificări cu privire la achiziţiile directe.

Raportul Corpului de Control urmează să fie trimis mai multor instituţii, între care Ministerul Sănătăţii, Curtea de Conturi şi Departamentul pentru Luptă Antifraudă - transmite redactorul nostru Petruţa Obrejan.


Etichete raportcorpul de controlguvernspitalul universitar(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live