Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

12 Noiembrie 2010
Vizualizari: 1016
Comentează add

Aceasta va fi amplasată pe teritoriul comunei Stăuceni, la graniţă cu comuna Gorbăneşti şi va fi realizată, în proporţie de 50% cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Rampă de gunoi de 41 de milioane de euro în Botoşani

gina-poenaru-botosani

O rampă de gunoi de 41 de milioane de euro va fi amplasată pe teritoriul comunei Stăuceni, la graniţă cu comuna Gorbăneşti şi va fi realizată, în proporţie de 50% cu fonduri de la Uniunea Europeană, restul banilor fiind alocaţi de guvern.

Rampa se va întinde pe o suprafaţă de 18 hectare, va avea o capacitate de 900.000 de tone, va fi ecologică şi va corespunde tututor standardelor europene.

Ea va conţine 7.000 de euro-containere pentru reziduuri şi deşeuri de ambalaje şi 23.000 de ladite pentru compostat deşeurile verzi.

Vor fi realizate patru staţii de transfer sau depozitare temporară cu capacitate între 6.500 şi 31.000 de tone în localităţile Săveni, Ştefăneşti, Dorohoi şi Flămânzi.

Colectarea în mediul rural dar şi legătura dintre staţiile de transfer şi rampa judeţeană se vor face cu 23 de camioane.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a declarat că, până la finele acestui an, vor fi scoase la licitaţie toate lucrarile la proiectul privind rampa de gunoi a judeţului, astfel încât lucrările să înceapă în primăvara anului viitor.


Etichete Ştiri Nord-Estrampăgunoi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live