Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

17 Martie 2015
Vizualizari: 1166
Comentează add

Doar 14 firme de transport din cele aproape 20.000 existente în România au primit înapoi acciza suplimentară la carburanţi, a spus secretarul general al UNTR, Radu Dinescu.

Rambursarea celor 4 eurocenţi din supra-acciza la carburanţi, "deficitară"

alex-lancuzov

Foto: Arhiva.

Doar 14 firme de transport din cele aproape 20.000 mii de astfel de companii înregistrate în România au beneficiat anul trecut de rambursarea celor 4 eurocenţi din acciza suplimentară la carburanţi.

Potrivit secretarului general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri, Radu Dinescu, totalul rambursat acestor firme se ridică la 40.000 de mii de euro, deşi bugetul alocat în acest scop era de 8 milioane de euro.

Radu Dinescu a explicat că mecanismul de rambursare ar putea fi simplificat dacă s-ar opta pentru un sistem de compensare aşa cum există în mai multe ţări europene.

"În momentul în care ceri omului ceva mai mulţi bani să plătească, trebuie să-i oferi ceva în schimb. Şi ce-ai putea să-i oferi? Să-i rambursezi această parte din acciză cât mai uşor posibil şi să-i compensezi eventualele datorii pe care le are la stat astfel încât să-i faci o optimizare a fluxului, astfel plusurile pe care i le oferi contribuabilului prin acest sistem de rambursare prin prezentare electronică a documentelor lunar şi în maxim zece zile practic ar putea să atragă consumatori care să alimenteze în România pentru că ar avea acest plus în zona fluxului de bani", a spus Radu Dinescu.

Transportatorii mai spun că în lipsa unui sistem eficient pentru rambursarea celor 4 eurocenţi din supra-acciză vor continua să alimenteze în afara României, în ţările în care acest mecanism funcţionează. 


Etichete transportatorirambursareacciză carburanţiUNTRRadu Dinescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live