Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Iunie 2015
Vizualizari: 1391
Comentează add

Scopul programului NATO este asigurarea supravieţuirii victimelor aflate în situaţii de urgenţă, atunci când accesul la servicii medicale nu este imediat disponibil.

Raed Arafat, coordonator NATO pentru răspunsul la dezastre, urgenţe civile

radiojurnal

Foto: Arhivă. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, coordonează programul NATO destinat răspunsului la dezastre şi urgenţe civile. 

Scopul programului este asigurarea supravieţuirii victimelor aflate în situaţii de urgenţă, atunci când accesul la servicii medicale nu este imediat disponibil. 

Echipele de intervenţie vor putea să acceseze, prin soluţii de telemedicină, resurse aflate la mii de kilometri distanţă - a explicat doctorul Raed Arafat. 

La începutul acestui an, a avut loc prima testare pentru validarea conceptului, prin stabilirea unei conexiuni între România şi Statele Unite. 

În septembrie, va avea loc, în Ucraina, un exerciţiu de amploare organizat de NATO, unde se simulează o urgenţă civilă majoră.


Etichete Şeful Departamentului pentru Situaţii de UrgenţăRaed Arafatcoordonează programul NATO destinat răspunsului la dezastre şi urgenţe civileRomânia şi Statele UniteUcrainaSMURD

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live