Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costin Grigore

8 Februarie 2019
Vizualizari: 697
Comentează add

Radu Mazăre şi Cristi Borcea au fost condamnaţi definitiv în dosarul retrocedării plajelor.

Radu Mazăre şi Cristi Borcea, condamnaţi definitiv în "dosarul plajelor"

costin-grigore

Radu Mazăre. Foto: Arhivă.

Fostul primar din Constanţa, Radu Mazare şi fostul actionar al echipei de fotbal Dinamo, Cristi Borcea, au fost condamnaţi definitiv la nouă şi respectiv cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor.

Costin Grigore, cu detalii despre acest caz, în care au fost inculpate 37 de persoane:


Reporter: Decizia a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar Cristi Borcea s-a dus deja la Poliţia Ilfov pentru a fi încarcerat.

Fostul acţionar de la Dinamo se întoarce astfel după gratii la doar şapte luni după ce fusese pus în libertate. Instanţa a decis în cazul său şi confiscarea a aproape 1 milion de euro. În primă instanţă, el fusese achitat, iar Radu Mazăre primise patru ani cu suspendare.

Acum, în urma deciziei definitive a Înaltei Curţi, fostul primar al Constanţei trebuie să execute nouă ani pentru abuz în serviciu şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

În acest dosar a mai fost condamnat şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la cinci ani de închisoare.

Pronunţarea în această cauză fusese amânată până acum de patru ori. Procurorii DNA au acuzat 37 de persoane, iar prejudiciul a fost estimat la 114 milioane de euro.

Procurorii anticorupţie au precizat că în perioada 2002-2005 au fost restituite porţiuni de plajă şi faleză care, potrivit Constituţiei şi legilor în vigoare, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice.


Etichete radu mazarecristi borceacondamnati definitivdosarul plajelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live