Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adina Dragomir

9 Septembrie 2014
Vizualizari: 1583
Comentează add

Radio România participă la cel mai important summit mondial dedicat educației prin media, care are loc în această perioadă la Kuala Lumpur, Malaezia.

Radio România, la summitul media de la Kuala Lumpur Radio România, la summitul media de la Kuala Lumpur - Conține audio

adina-dragomir

Imagine din timpul summitului. Foto: Radio România. 

Într-un secol în care canalele de comunicare sunt din ce în ce mai multe și mai diverse, însă mesajul transmis este din ce în ce mai facil și mai periculos pentru educația copiilor, reponsabilitatea radioului public de a educa prin cultură devine cu atât mai mare.

Mai multe informații despre prezența Radio România la summitul media pentru copii găsiți pe portalul nostru special dedicat evenimentului.

Problema educației este una globală, tocmai de aceea, prezența Radio România la Kuala Lumpur, in aceasta perioada, la un summit mondial dedicat educației prin media, oranizat de Uniunea Audiovizualului din Asia-Pacific (Asia-Pacific Broadcasting Union) – ABU dovedește că Radio România este un jucător internațional puternic inclusiv în acest domeniu.

Radio România a fost invitat să participe la cel mai important summit mondial dedicat educației prin media, care are loc in aceasta perioada la Kuala Lumpur, capitala Malaeziei.

În cadrul evenimentului de la Kuala Lumpur, Președintele Director General, Ovidiu Miculescu, a fost invitat să participe, alături de președinți ai altor instituții media din lume, la o dezbatere privind rolul media în educația copiilor.

Pot spune că în momentul acesta Radio România este în grupul mediilor puternice a căror voce este ascultată
  • Ovidiu Miculescu, PDG Radio România


”Organizatorii nu ne-au invitat aici din politețe sau cu vreun motiv diplomatic. În general organizațiile puternice aleg medii puternice care vin să pună pe masă experiența lor. Radio România este un astfel de exemplu pozitiv și foarte apreciat.

"Radio România este un jucător, produce conținut important, inclusiv pe această componentă culturală și educativă. Pot spune că suntem în momentul acesta în grupul mediilor puternice a căror voce este ascultată”, a declarat Președintele Director General, Ovidiu Miculescu.

Acest fapt este dovedit în România și prin cele mai noi sondaje de opinie, care plasează Radioul Public ca lider de piață.

Audiența puternică a Radio România care transmite zilnic programe educative reconfirmă impactul pe care radioul public îl are în acest sens. 


În cadrul evenimentului de la Kuala Lumpur, Președintele Director General, Ovidiu Miculescu a fost invitat să participe la dezbaterea de deschidere a summitului privind rolul media în educația copiilor, alături de președinți ai altor instituții media din lume.

La acest eveniment sunt prezenti peste 1000 de reprezentanti ai posturilor publice din intreaga lume.

Audio: Secretarul general al ABU Javad Mottaghi despre prezenta Romaniei la summitul media de la Kuala Lumpur.

Această participare înseamnă un pas important în contextul extinderii parteneriatelor strategice ale Radio România şi în afara Uniunii Europene de Radio și Televiziune si are rolul de a sublinia misiunea pe care Radio România o are: aceea de a educa prin cultură.

Unul dintre momentele importante a fost întâlnirea dintre Președintele Director General, Ovidiu Miculescu și Ministrul Comunicațiilor din Malaezia, Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek,.

"România produce multe dintre jocurile video pe care le folosesc copiii astăzi și cu siguranță este preocupată de problema educației lor, tocmai de aceea, văd prezența dumneavoastră aici ca pe un important și necesar schimb de experiență", a declarat Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek.

World Summit on Media for Children este cele mai important summituri media pe tema copiilor, fiind prima oară când evenimentul internaţional este organizat la Kuala Lumpur, după Melbourne, Londra, Salonic, Rio de Janeiro, Johannesburg şi Karlstad.


Etichete Exclusiv RadioRadio RomâniaWorld Summit on Media for ChildrenMalaeziaKuala Lumpureducaţiemass-mediacomunicarecopiijucător puternicpreşedinte director generalOvidiu Miculescuaudienţăradioul public

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live