Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI ( * Meteo * Sport) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

25 August 2016
Vizualizari: 2018
Comentează add

Documentarul ”Bătălia de la Nassiriyah” produs de Radio România a fost selectat de juriul Festivalului Internațional al Filmului Istoric și Militar din Polonia.

Radio România, la Festivalul Internațional al Filmului Militar din Polonia Radio România, la Festivalul Internațional al Filmului Militar din Polonia - Conține video

radio-romania

Drapelul României și drapelul Batalionului ''Scorpionii Roșii'' de la Craiova. Foto: Ilie Pintea.

Un documentar video al Radio România a fost selectat de juriul Festivalului Internațional al Filmului Istoric și Militar din Polonia pentru participarea în competiția desfășurată la Varșovia, ce va desemna la mijlocul lunii septembrie cele mai bune producții care au subiecte militare.

Festivalul se află la cea de-a șaptea ediție, iar Radio România a fost selectat pentru a doua oară în concurs, alături de case de producție și televiziuni din întreaga lume.

Documentarul ”Bătălia de la Nassiriyah” a fost produs de Radio România Actualități în anul 2013, atunci când s-au împlinit zece ani de la prima luptă în care a fost angajată Armata Română după cel de-al doilea război mondial.

Realizat atât în varianta radiofonică, dar și în format video, documentarul spune în premieră și în exclusivitate povestea acestei lupte, relatată chiar de către cei care au luat parte la ea.

VIDEO: Documentarul ”Bătălia de la Nassiriyah” produs de Radio România.

Batalia de la Nasiriyah from Ilie Pintea on Vimeo.

Documentarul, care îl are ca producător pe Nicu Popescu, a fost realizat de Ilie Pintea și Mario Balint, după o idee de Radu Dobrițoiu, corespondent de război al Radio România, care a relatat despre această bătălie chiar de la fața locului, din Irak, unde însoțea trupele române.

Imaginea și montajul sunt semnate de Ilie Pintea, iar documentarul a fost realizat într-o manieră în care interlocutorii spun povestea acestei lupte fără nici un element de fundal al realizatorilor.

Pentru prezentarea în festival, traducerea în limba engleză a fost asigurată de Alexandru Zugravu.

Pentru realizarea acestui film, jurnaliștii s-au întâlnit cu militarii care au participat direct la această confruntare, din cadrul Batalionului ''Scorpionii Roșii'' de la Craiova, dar și cu cel care i-a comandat pe câmpul de luptă, generalul Nicolae Ciucă – actualul șef al Statului Major General – și cu fostul ministru al apărării, Ioan Mircea Pașcu.

Fostul ministru al apărării Ioan Mircea Pașcu în studioul RRA.. Foto: Ilie Pintea.

După difuzarea pe site-ul Radio România, documentarul a fost preluat și citat de către agenții de presă și publicații naționale, de către site-urile de specialitate din domeniul militar, dar și de către televiziuni naționale, care au preluat fragmente din producția Radio România Actualități.

”Bătălia de la Nassiriyah” nu este prima producție video a postului național de radio, iar acest documentar a fost urmat de o serie de reportaje multimedia realizate în exclusivitate în ultimii trei ani în Afganistan de către corespondenții noștri, disponibile pe site-ul Radio România Actualități.

Prezența acestor documentare în festivaluri de prestigiu cum este cel de la Varșovia, demonstrează faptul că atenția acordată în ultimii ani de Radio România componentei multimedia poate duce la crearea unor producții care concurează, de la egal la egal, cu studiouri de producție TV din întreaga lume.

Foto: Ilie Pintea.


Etichete exclusiv radioRadio Româniala Festivalul Internațional al Filmului Militar din PoloniaBătălia de la Nassiriyaharmata romananicu popescuradu dobritoiuirakmario balintilie pinteacorespondent de razboibatalionul scorpionii rosiinicolae ciuca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live