Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinalii - continuare Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

13 Mai 2013
Vizualizari: 1947
Comentează add

Preşedintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, spune că Radioul Public este una dintre instituţiile fundamentale ale României.

Radio România "este parte din istoria României" Radio România "este parte din istoria României" - Conține audio

cristina-ghioca

Preşedintele Director General al SRR la ceremonia de acordare a decoraţiei regale "Nihil sine Deo". Foto: Alexandru Dolea.

Evenimentele dedicate zilei de 10 mai - Ziua Regalităţii se încheie luni, când Regelui Mihai îi va fi conferit titlul de "Doctor honoris causa" al Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I".

Duminică, Casa Regală a României a acordat înalta decoraţie "Nimic fără Dumnezeu" ("Nihil sine Deo") Societăţii Române de Radiodifuziune, la 85 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

"Este un gest de recunoaştere şi apreciere care ne onorează, dar - în acelaşi timp - ne obligă pentru viitor" - a afirmat în rubrica "Apel Matinal",  Preşedintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

"Radio România este extrem de focusată pe obiectivele ei, pe misiunea publică, pe devotamentul pe care îl are faţă de ascultătorii săi. Este vorba de seriozitate, de echilibru, de echidistanţă, de promovare a valorilor spirituale, culturale ale acestui popor, pentru că trăim într-o lume extrem de fluidă şi de multe ori frivolă. Radio România rămâne un reper de seriozitate, de credibilitate în acest peisaj media", a spus Ovidiu Miculescu.


Foto: Preşedintele-Director General al SRR, Ovidiu Miculescu, primește decorația Nihil Sine Deo de la Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta

Preşedintele director general al Radio România a spus că momentul înmânării decoraţiei a fost unul emoţionant.

"Categoric un moment emoţionant - lucrurile astea se întâmplă o dată în viaţă, şi momentul în sine este unul extrem de scurt, de concentrat, protocolul este foarte strict, dar protocolul are acea măreţie pe care numai o Casă Regală poate să-l genereze", a declarat acesta la "Apel Matinal".

În opinia lui Ovidiu Miculescu, Radio România este parte din istoria României.

"Radio România este parte din istoria României în ultimii 85 de ani şi Casa Regală a fost prezentă permanent în programele Radio România atâta timp, sigur, cât ea era în locul cuvenit, inclusiv actul de naştere al Radio România, în 1928, pe 1 noiembrie, este semnat de regele Ferdinad. Documentul acesta se află în arhivele noastre, este un document unic, de o însemnătate absolut excepţională", a menţionat Ovidiu Miculescu.

Potrivit Preşedintelui Director General, Radioul Public este una dintre instituţiile fundamentale ale statului român, în sensul în care toate momentele importante ale României au trecut prin radio.

Audio: Preşedintele Director General al SRR în dialog cu Eugen Rusu


Etichete Radio RomâniaRadio România 85Ovidiu MiculescuregalitateCasa Regalădecoraţieistorie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live