Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

13 Februarie 2014
Vizualizari: 1758
Comentează add

Postul public de radio e la mare căutare în Sălaj: FunClub RRA la licee, "post de radio" după model RRA la Şimişna, RRA ascultat în mijloacele de transport public din Zalău.

Radio România Actualităţi îi încântă şi îi inspiră pe sălăjeni

adrian-lungu-salaj

Radio România, parte din peisajul citadin din România. Foto: Arhivă / Ionuţ Iamandi.

Profesorii Gheorghe și Maria Mureșan din localitatea sălăjeană Șimișna ascultă de ani de zile Radio România Actualități şi spun că programele postului public i-au inspirat să înființeze un radio local.

Împreună cu elevii școlii din localitate au pus în practică un sistem de transmitere a informațiilor despre problemele din localitate printr-un sistem alcătuit din microfoane, stație de amplificare și o rețea de difuzoare amplasate pe stâlpi în mai multe zone din sat.

Postul este funcțional de mai bine de doi ani, știrile despre comunitate fiind realizate și citite zilnic de către elevii școlii din Șimișna.

Elevii de liceu îşi petrec pauzele cu Radio România Actualităţi

RRA este și postul de radio ascultat în două licee din municipiul Zalău, în timpul pauzelor.

Noutățile muzicale, dar și informațiile despre tineri au dus la apariția unui Fun Club RRA alcătuit din liceeni din Zalău.

Noul grup are de gând să atragă noi pasionați de radio prin intermediul rețelelor de socializare, dar și să îi determine pe directorii școlilor să organizeze cursuri opționale de jurnalism la care s-a renunțat în anii '90.

"Matinalul RRA" în autobuzele Zalăului

Programele radioului public sunt ascultate și în mijloacele de transport în comun.

Un exemplu este societatea de transport în comun din Zalău, în autobuzele care asigură transportul călătorilor putând fi ascultate în fiecare dimineață programele Radio România Actualități.

Explicația este simplă.

Media comercială promovează Sălajul numai când au loc accidente deosebit de grave sau situații de urgență, de cele mai multe ori sălăjenii putând afla informații despre comunitatea din care fac parte numai de la Radio România Actualități.


Etichete Ştiri Nord-VestRadio România Actualităţiradio localSălajinformaţiiştirimuzicăZalău

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live