Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Mai 2016
Vizualizari: 1110
Comentează add

Ministrul justiţiei, Raluca Prună, a dat asigurări că Guvernul României va sprijini fără rezerve autorităţile naţionale anticorupţie.

R. Prună: Guvernul sprijină fără rezerve autorităţile în lupta anticorupție

radiojurnal

Ministrul Raluca Prună. Foto: gov.ro.

Ministrul justiţiei, Raluca Prună, a dat astăzi asigurări că Guvernul României va sprijini fără rezerve autorităţile naţionale anticorupţie prin legislaţie stabilă, resurse adecvate şi independenţă faţă de presiunile politice, care - spune ea - nu sunt puţine, mai ales în ultimele săptămâni.

Raluca Prună: "O declar, fără niciun fel de rezervă, suntem în situaţia în care avem un cadru legislativ, avem un cadru instituţional şi asistăm, poate, la una dintre marile ofensive ale luptei împotriva luptei contra corupţiei. Cred că momentul este unul grav, trebuie să ne asigurăm că ceea ce s-a câştigat, nu uşor şi nu într-un termen scurt, este păstrat, să ne asigurăm că nimeni nu primeşte imunitate în faţa justiţiei, că produsul infracţiunilor, inclusiv vorbim, astăzi, despre corupţie, nu rămâne neconfiscat şi că ceea ce a fost furat societăţii este redat societăţii".

Potrivit reporterului RRA Mădălina Verman, ministrul Raluca Prună a făcut aceste declaraţii nemulţumită fiind de încercarea Parlamentului de a modifica Legea Agenţiei Naţionale de Integritate, dar şi Legea Avocaturii, care, între altele, le-ar conferi o formă de inumitate avocaţilor şi care a fost criticată de Guvern, dar şi de Direcţia Naţională Anticorupţie şi de Consiliul Superior al Magistraturii.


Etichete ministerul justitieiraluca prunaanticoruptieguvernparlamentavocatidnacsmparlamentimunitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live