Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

14 Martie 2022
Vizualizari: 324
Comentează add

Raed Arafat: Rolul pe care l-a avut societatea civilă în criza refugiaţilor a fost unul extraordinar de important.

R. Arafat: Hub-ul umanitar de la Suceava este funcţional

petruta-obrejan

 Raed Arafat. FOTO: gov.ro

"Rolul pe care l-a avut societatea civilă în criza refugiaţilor a fost unul extraordinar de important; vom continua să întărim colaborarea cu acest segment şi bineînţeles cu autorităţile publice şi cu oricine doreşte să colaboreze pe plan naţional şi internaţional" - afirmă şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

La Palatul Victoria a avut loc astăzi în format hibrid o discuţie a premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanţii autorităţilor statului, ai societăţii civile şi ai organizaţiilor internaţionale implicate în gestionarea fluxului de refugiaţi generat de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Pentru un răspuns rapid la intervenţie este nevoie de colaborare şi coordonare între autorităţi şi organizaţiile neguvernamentale, iar realizarea platformei dopomoha.ro şi operaţionalizarea numerelor 112 şi 119 în limba ucraineană sunt doar câteva exemple de bună practică, spunea consilierul de stat Mădălina Turza.

Şeful DSU, Raed Arafat, spunea că hub-ul umanitar de la Suceava este funcţional. 

Raed Arafat: Deja au fost transportate materiale din Italia, Slovenia, din Bulgaria şi alte materiale care se pregătesc chiar din interiorul României, în mod organizat, iar toate astea, în colaborare cu autorităţile ucrainene, se transferă cu camioane din Ucraina care vin, se alimentează cu toate materiale respective şi pleacă către Ucraina. 

Directorul Crucii Roşii din România, Ioan Lefter, spunea că pe coridorul Siret-Cernăuţi trec ajutoare umanitare către Ucraina şi până în acest moment au intrat 44 de tiruri, 14 din România, celelalte venite din Turcia, Bulgaria, Italia, Grecia şi China şi există semnale că vor veni şi alte ajutoare.


Etichete madalina turzaraed arafatrefugiatisocietatea civiladsuucrainaromaniacrucea rosie din romaniasiret(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live