Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

14 Octombrie 2018
Vizualizari: 397
Comentează add

La Bucureşti, în această după amiază este aşteptat comisarul european pentru ajutor umanitar, Christos Stylianides.

R. Arafat: Exerciţiul continuă foarte bine, conform scenariului #Seism2018 R. Arafat: Exerciţiul continuă foarte bine, conform scenariului #Seism2018 - Conține video

alina-stanuta

Raed Arafat. Foto: Arhivă.

Autorităţile au făcut, astăzi, un nou bilanţ al exerciţiului naţional de simulare a unui cutremur major în România.

Alina Stănuţă este acum la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani şi ne oferă detalii. Bună ziua Alina.


Reporter: Bună ziua. Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat declara în urmă cu o oră că exerciţiul continuă foarte bine, conform scenariului.

La nivelul ţării sunt implicate mii de persoane, autorităţi centrale şi locale, mai spunea Raed Arafat, care arăta că exerciţiul va căpăta o dimensiune internaţională, deoarece în România au sosit deja peste 150 de medici şi asistenţi din Israel cu un spital mobil.

De asemenea au ajuns în ţară şapte ambulanţe din Austria, patru din Italia şi mai multe camioane medicale din Italia şi Austria, iar la Bucureşti, în această după amiază este aşteptat comisarul european pentru ajutor umanitar, Christos Stylianides.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul de Interne, scenariul pentru exerciţiu prevede foarte multe victime. Raed Arafat.


Raed Arafat: Conform scenariului pe care îl avem şi a modului, în care s-au desfăşurat activităţile ieri şi în cursul nopţii, până acum avem 2098 de persoane decedate, 3912 persoane rănite, conform scenariului, 7250 de persoane dispărute şi 30 000 de persoane sinistrate. În total mai sunt 130 000 de persoane afectate.


Reporter: Raed Arafat mai declara că, încă din timpul nopţii a început instalarea taberelor de sinistraţi la Voluntari şi Afumaţi, iar în Bucureşti, pe Arena Naţională, începând cu ora 19:00 se va organiza o a treia tabără de sinistraţi, toate pentru buna desfăşurare a exerciţiului seism 2018.

LIVE VIDEO: Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, despre noi date privind exerciţiul de simulare a unui cutremur major în România.


Etichete exercitiu seism 2018bilantraed arafatcutremurciolpaniromaniabucurestiCentrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpanicomisarul european pentru ajutor umanitarChristos Stylianides

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live