Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

30 Decembrie 2011
Vizualizari: 1571
Comentează add

Un cunoscut susţinător al premierului Putin, Patriarhul Bisericii Ortodoxe a catalogat manifestaţiile de protest din Rusia drept o reacţie îndreptăţită împotriva corupţiei.

Puterea de la Moscova, criticată de biserică şi opoziţie

cristina-ghioca

Proteste în Rusia. Foto: Reuters.

Oponentul premierului rus Vladimir Putin în cursa pentru alegerile prezidenţiale, miliardarul Mikhail Prokhorov, a promis că dacă va fi ales va milita pentru o monedă de schimb internaţională bazată pe euro şi rublă şi pentru liberalizarea scenei politice din Rusia, transmite AP.

El nu a detaliat însă propunerea financiară pe care a publicat-o pe blogul său.

Miliardarul a vorbit însă despre integrarea Rusiei într-o "Europă mare".

Propunerea vine în întâmpinarea cerinţelor participanţilor la recentele proteste din Rusia privind fraudarea alegerilor, scrie Associeted Press.

El a promis că dacă va fi ales, va dizolva parlamentul şi va cere repetarea alegerilor.

Deţinătorul a 80% dintre acţiunile echipei de baschet New Jersey Nets, Mikhail Prokhorov a promis de asemenea că va reforma sistemul de justiţie "sufocat" de corupţie.

"Îmi voi construi politica bazîndu-mă pe o tradiţie umanitară care în zilele noastre mai este întâlnită numai în literatura rusească", a declarat Mikhail Prokhorov, posesorul unei averi estimate la 18 miliarde de dolari.

Corupţia, criticată de Biserică

Un cunoscut susţinător al premierului Putin, liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia a catalogat protestele drept o reacţie îndreptăţită împotriva corupţiei.

Potrivit AP, Patriarhul Kirill nu este singura figură religioasă critică la adresa guvernului, acuzat de fraudarea alegerilor parlamentare de la începutul lunii decembrie.

Anterior, arhiepiscopul Aleksei Uminsk şi-a manifestat susţinerea pentru protestari.

"Oameni din toate religiile au ieşit pe stradă mânaţi de un obiectiv comun: refuzul de a mai trăi în situaţia actuală", a afirmat acesta.

O altă figură proeminentă din mediul religios rusesc a publicat pe reţeaua de socialitzare Facebook o predică în care este criticată situaţia din Rusia.
 


Etichete RusiaalegerifraudăVladimir Putinprotestecriticăbiserica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live