Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

19 Septembrie 2016
Vizualizari: 911
Comentează add

Anxietatea şi depresia sunt afecţiunile care afectează mulţi români.

Psihiatrii din România fac din ce în ce mai greu faţă solicitărilor

rador

  Foto: pixabay.com.

Medicii psihiatri din România fac tot mai greu faţă solicitărilor crescute, în condiţiile în care tot mai mulţi dintre ei pleacă în străinătate.

Peste 250 de specialişti prezenţi la un congres care s-a desfăşurat la Târgu-Mureş, au discutat despre problema pe care o reprezintă exodul medicilor, dar nu au uitat nici de pacienţii lor.  

 " E mare nevoie de medici psihiatri dar din păcate situaţia de acuma de la noi este una dezavantajantă pentru moralul lor şi o bună parte dintre ei au plecat sau se gândesc să plece din ţară în loc să fie motivaţi să mai rămână. Sunt mulţi pacienţi care provin din familii disfuncţionale, din familili monoparentale, fără venituri materiale", a declarat Aurel Nireşteanu, şeful Clinicii de Psihiatrie II din Târgu-Mureş

Printre cele mai frecvente afecţiuni de care suferă pacienţii mediczul Aurel Nireşteanu le-a amintit pe cele afective precum anxietatea şi depresia.

În plus, mulţi români care ajung la psihiatru au probleme legate de consumul de substanţe - alcool şi droguri - care intervin şi în debutul marilor boli psihice, a schizofrenitelor a psihozelor. De aceea şi numărul psihozelor crescut în zilele noastre acestea fiind legate în mare măsură de disfuncţionalităţile din viaţă dar şi de consumul de substanţe.


Etichete Aurel Nireşteanupsihiatriebolnavimedicidepresieanxietate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live